Pages

Sunday, January 29, 2012

Flormar Magnetic Twist MG03


Selam!

Geçenlerde Flormar mağazasına gittiğimde çok güzel bir haber aldım: Golden Rose ve Pastel'in ardından Flormar da manyetik seri çıkarıyordu! Ve sonunda mağazalara ulaştı.

Şu an elimdeki MG03 nolu yeşil rengi. Seri yaklaşık on renk ve Golden Rose'dan farklı olarak elimdeki yeşil, güzel bir koyu lacivert ve Pastel'inkine benzer bir siyah rengi var. Ayrıca değişik bir de mıknatıs aparatı var; tüm tırnağı kaplaması düşünülmüş olmalı ama ben durmadan tırnağı değdirip ojemi bozduğum için Golden Rose'dan aldığım düz mıknatısı kullandım.

~~

Hi!

After Golden Rose and Pastel, another of our local brands made magnetic polishes. Here is Flormar's green Magnetic polish MG03.


Thursday, January 26, 2012

Ankara bugün karlı-idi


Selam!

Son bir kaç haftadır yaşadığımız harika(!) havalardan esinlenip bu karlı manikürü yaptım. Ankara'da - veya karasal iklim olan herhangi bir yerde - yaşayanlar kışların nasıl geçtiğini iyi bilirler. Tek kelime ile SOĞUK. Ki şu son haftalar kendi rekorlarını kırıyor, ya kar yağıyor ya da her taraf buz oluyor. Hangisini tercih etsek bilemedik.

Ta ki bugün karasal iklim yağmur ile bizi şaşırtana kadar. Her yer 'aman kar yağacak, haydi panik olun' derken bizim şehre yağmur yağıyor (Yani utanmasam bahar yağmuru diyeceğim). İşte bu yüzden benim sevgili karlı manikürüm de havaya pek uymadı. Neyse...bence çok tatlı görünüyor.

Kullandığım ojeler: China Glaze Skyscraper ve Inglot Nailart 22.

~~

Hi!

Above, you can see a long rant in Turkish. It is about weather of my city. Long story short, my city is cold. And even colder these few weeks. So, inspired from our cold and snowy weather, I made a snowy manicure, only for my city to stop snowing. Instead it is raining. Yes, as if in spring. And now my dear snowy manicure is out of date. Anyway...I think it looks cute.

Polishes I used: China Glaze Skyscraper and Inglot Nailart 22.


Bu garip fotoğraf açısını pek sevdim. Artık bol bol karşınıza çıkacak gibi.

Wednesday, January 25, 2012

Flormar Supershine 05 Marble


Selam!

Blogumda hiç ebruli manikür resmi olmadığını fark ettim. Hiç olur mu! Zaten altı ayda bir yaptığım bir manikürdür; bu pazar günü oturdum, uğraştım ve pembe bir tane yaptım. (Postamı da çarşambaya denk getirdim...neyse)

Ne çok güzel ne de çok kötü. Yine de burada paylaşmak istedim.

Her ebruli yapımı ojeyi daha iyi tanıdığım bir ders gibi geliyor bana. Başka hiç bir manikürde oje ile bu kadar iç içe değilim. Ojenin yapısı, davranışları, yayılması, nasıl daha kolay çıktığı, nasıl daha kolay yapıştığı...Ne yazık ki çok uğraşlı ve zaman alıyor, yoksa daha sık yapmaya çalışırım (mesela 3 ayda bir!).

Kullandığım ojeler: Flormar Supershine 05 ve Flormar Plus+ Quartz 006. Bu manikürde o kadar çok oje harcıyorum ki bırak ithal markaları, bir daha bulabileceğimden emin olmadığım yerli ojelerimi bile kullanmaya kıyamıyorum.

~~

Hi!

I noticed I don't have any marble manicure photos on my blog. This can't be! I do it once every six months anyway, so this Sunday I worked on it and made a pink one. (Then posted it on a Wednesday.)

Not so good, not so bad neither. Still wanted to share it here.

Every marble manicure feels like a lesson on polish for me. I don't work so close to it in any other manicure. I learn about polish's structure, behavior, diffusion, how to best remove it, how to best stick it,...However it is so much work and takes lots of time, otherwise I would have tried in more often (For example once in every three months!).

Polishes I used: Flormar Supershine 05 and Flormar Plus+ Quartz 006. I waste so much polish in this manicure that I can't bring myself to use any of my imported ones or locals that I'm not sure I can find again.


Tuesday, January 24, 2012

China Glaze Vermillion


Selam!

Size bu güzel kırmızıyı göstermiş miydim? China Glaze Vermillion canlı, parlak ve sürüşü çok rahat bir kırmızı. Cumartesi akşamı kırmızı giyinmem gerekiyordu, ona uyması için sürmüştüm. Tırnak uçlarına da Flormar 392'yi sünger ile uyguladım.

Yılbaşı temalı gibi oldu, aklıma gelse Aralık ayında yapardım :)

~~

Hi!

Have I showed you this beautiful red? China Glaze Vermillion is a bright and easily applied red polish. Then Flormar 392 with sponge.

Looks like a new year manicure, I would have done it in December if I though of i :)



Thursday, January 19, 2012

Flormar Supershine 47 + Konad


Selam!

Ben bu manikürü çok seviyorum. Özgürce Pazarlama'dan Konad alıyorsanız, yanında gelen katalogda görmüştüm ilk olarak. Konad diskimi yeni almış ve ne yapsam diye bakınıyordum. O hevesle bu manikürü yaptım, üstüne dayanamayıp farklı rengini de anneme yaptım :)

Kullandığım ojeler:
Flormar Supershine 20 - alt taban
Flormar Supershine 47 - lacivert
Beyaz Konad Özel baskı ojesi ve M31 diski

~~

Hi!

I love this manicure. I first saw it in the catalog of our local Konad distributor. I had just bought my Konad disks and was looking around for something to do. I eagerly did this, then did a different color for my mum.

Polishes I used:

Flormar Supershine 20 - base
Flormar Supershine 47 - dark blue
White Special Konad Polish and M31 disk


Wednesday, January 18, 2012

Golden Rose Matte 08


Selam!

Golden Rose Matte serisini ne kadar sevdiğimden bahsetmiştim, değil mi? Bu da o seriden harika bir mor. Mat ojenin üzerine de zıt olması amacıyla bol bol simli China Glaze Marry a Millionaire sürdüm.

İki oje de ikişer kat.

~~

Hi!

Have I mentioned how I love Golden Rose Matte series? This is a beautiful purple from that series. Then I applied the really glittery China Glaze Marry a Millionaire for contrast.

Both are two coats.


Thursday, January 12, 2012

Sephora Retro Chic


Selam!

Ben bu deseni çok sevdim. Pek güzel görünmüyor mu? Sephora Retro Chic üzerine Flormar NA09 ile BM203 diskindeki desen.

Sephora'da indirim varmış ve bazı ojelerin fiyatı 3TL'ye inmiş (normalde fiyatları 10 TL civarında), ben de beğendiğim renkleri aldım. Retro Chic de onların biri. Yoğun bir oje, tek kat yeterli oldu.

~~

Hi!

I love this pattern. Doesn't it look good? Sephora Retro Chic, Flormar NA09 and BM203.


Tuesday, January 10, 2012

China Glaze Atlantis


Selam!

Bu ojeyi daha önce hiç duymamıştım, hiç bir blogda da görmemiştim, ta ki DenizRio'nun mağazasına bakana dek. Hayran oldum.

China Glaze Atlantis su yeşili baz üzerine gümüş renkli simler olan bir oje. Simler üzerine gelen ışığa göre rengarenk parlıyorlar. Oje China Glaze'den aldığım diğer simli ojelerin aksine pek opak değil. Burada üç kat sürdüm ve hala tırnak çizgimi görebiliyorum.

~~

Hi!

I have never heard of this polish, or read about it in a blog, before until I saw it in DenizRio's online shop. Instant fascination.

China Glaze Atlantis is a teal based polish with silver glitters. The polish is not opaque, unlike other glitter polishes I bought from China Glaze. I applied three coats here and can still see my nail line.


Sunday, January 8, 2012

Flormar 391


Selam!

İşteki insanları daha ilk haftadan korkutmamak adına yaptığım ikinci manikür. Flormar'dan siyah üzerine cam kırıntılı parıldayan bir oje. Renk güzel, pırıltılar harika ama oje hiç opak değil. Burada dört kat sürdüm.

~~

Hi!

My second manicure not to scare people away in my new job. A black polish from Flormar with glass fragments glitter. The color is good, glitters are wonderful but the polish is not opaque at all. I applied four coats here.



Tuesday, January 3, 2012

Inglot 112 + Matte


Selam!

Dün yeni işe başladım ve çok da canlı olmayan bir manikür yapmak istedim. Bu tarz mat koruyucu ile desen yapmayı uzun zamandır istiyordum. Çok değişik görünüyor - ama tabiki sadece ışık altında.

Kullandığım desen BM210 diskinden.

~~

Hi!

I started my new job yesterday and wanted to make a not-so-bright manicure. I wanted to try stamping with matte coat for a long time. This looks interesting - though only under direct light.

Used BM210 disk.


Sunday, January 1, 2012

Golden Rose Matte 11 + Inglot XL4


Selam!

Golden Rose Matte ojelerini çok sevdim. Bu elimdeki de 11 numaralı koyu gri rengi. Üzerine de Inglot'un simlerinden XL4'ü sürdüm. İkisi de iki kat. Simler aslında sarılar fakat altındaki koyu renk olduğu için yeşil görünüyorlar herhalde, pek de anlamadım.

Üzerine mat kat sürecektim fakat kıyamadım. Çok güzel parlıyorlar.

~~

Hi!

I love Golden Rose Matte polishes. This is number 11, a dark grey. Then I applied one of Inglot's glitters, XL4. Both are two coats. Glitters are actually yellow but somehow they look green here, maybe because of the dark base?

I was going to apply matte coat but couldn't. They shine so pretty.


Mutlu Yıllar!


Selam!

Herkese mutlu yıllar!! 31 Aralık'ta yollayamamış olsam da 1 Ocak gerçek yeni yıl, değil mi? İşte yılbaşı manikürüm:

Gümüş alt renk - Inglot 960
Desenler için - Flormar Supershine 23 (kırmızı), Pastel 74 (yeşil)
Desenler - BM 205, 206 ve 214
ve China Glaze Twinkle Lights.

~~

Hi!

Happy New Year! I couldn't post at December 31 but January 1 is the real new year, right? Here is my new year manicure:

Silver base - Inglot 960
For patterns - Flormar Supershine 23 (red), Pastel 74 (green)
Patterns - BM 205, 206 and 214
and China Glaze Twinkle Lights.