Pages

Friday, September 26, 2014

Flormar Skyblue



Selam!

Nasılsınız?

Flormar Satin Matte serisini denediniz mi? Yazın bir rengini almıştım ve cidden saten görüntüsü verdiği için hayran olmuştum. Geçende de gidip bir kaç rengini daha aldım. Skyblue bence serinin en dikkat çekici renklerinden biri. Daha şişesindeyken bile cam kırıklıymış gibi parlıyor. Elde de tam anlamıyla buz mavisi renginde. Fakat ne kadar saten görüntüsü verdiğinden emin değilim, özellikle de serinin diğer renklerine göre. Gerçi uzaktan bakınca satenin parlaklığını anımsatıyor ama yakından daha çok simli oje görüntüsü veriyor.

Bu tarz mat ama simli oje sevenlerin çok hoşuna gideceğini düşünüyorum. Sürüşü kolay ve rahat. İki kat sürdüm ama yine de tırnak çizgim biraz belli oluyor, üç kat daha kapatıcı olacaktır.

Bu serinin diğer ojelerini de göstermeyi düşünüyorum. Özellikle de çok sevdiğim deniz mavisi rengini.

~~

Hi!

How are you?

Did you try Flormar Satin Matte collection? I tried one of them in summer and loved it for its resemblance to satin. Recently, I bought a few more colours. When you look at the whole collection, Skyblue immediately grabs your attention. From its bottle, it looks more like a glitter polish than a matte one. When applied, it is a lovely ice blue colour. It doesn't remind me of satin, especially comparing to other polishes of the collection. At a closer look, it looks more like a glitter polish.

If you like these type of glitter but matte polishes, you would like this one as well. It applies easy. I applied two coats but a third one would be better.

I am thinking of showing other polishes from this collection. Especially the teal I loved.

Inventory:
Zoya Anchor - base coat
Flormar Satin Matte GS08 Skyblue - two coats

Monday, September 15, 2014

Gradient Dotticure



Selam!

Gradient dotticure denilen bu manikürler, ya yeni çıkmaya başladı ya da ben yeni denk geliyorum. Siz hiç karşılaştınız mı? Geçen seneki gradient sevdasının bir devamı sanırım. Görünüşünden anlaşılmıyor ama yapması o kadar eğlenceli ki! Gelecekte farklı renkli versiyonlarını burada kesin göreceksiniz.

Kullandığım üç Zoya ojeyi bu manikür için aldım. Bence böyle bir rengin tonları kullanılan manikürler krem ojelerle daha güzel oluyor. Ve ne komik ki, elimde tonlarca mavi tonlu oje olmasına rağmen krem olanı çok az. Piyasada da çok az. Oje firmaları belirli renklerde belli tarz ojelere odaklanıyorlar. Mesela simli, pullu bordo oje bulmak ne kadar zorsa krem, sade mavi oje bulmak da o kadar zor. Zoya Türkiye'de bu üç oje dışında krem mavi oje yok. İnanılır gibi değil.

Geçen gün bu manikürün altındaki Essie ojeyi aldığım Boyner mağazasına gittim. Essie standı bir köşeye atılmış, tüm ojeleri karmakarışık, etrafı boyanmış halde duruyordu. Zaten ojeler de beklemekten ayrışmaya başlamıştı. Benzer bir durum Zoya oje aldığım eczanede de başıma gelmişti. Zaten eczanelerdeki Orly standlarının durumunu söylememe bile gerek yok. Sattığı ürüne bile saygısı olmayan mağazalardan ne bekleyebiliriz bilmiyorum. Oje satışlarının bu mağazalar için çok küçük bir gelir bıraktığını, ana ürünlerinin yanınıda destekleyici olarak tuttuklarını anlıyorum ama tanesi 20-30 TL arası olan ojelerin de standart markalar olmadığını fark etmeleri gerekiyor. Ara sıra o ojeleri çalkalamak bile görüntülerini düzelteceği için bu ürünlerin satışını etkileyecektir.

İşte bu yüzden ojelerimi internetten alıyorum. Bu ürünleri getiren firmalar, hiç değilse ürünlerine saygı gösteriyorlar. Son olarak Zoya Türkiye'den gelen paket bile bunu anlamak için yeterli - ojelerin konduğu kutunun on katı büyüklüğünde, içi köpük dolu bir kutu. Kozmetik Site'de benzer şekilde yolluyor. Bir Flormar mağazasına gittiğinizde ürünleri nasıl da düzgün ve düzenli görünüyorlar. Ürün sahibi firmalar, ürünlerine saygılılar - ara firmalara kalırsa ürününün başına ne geleceği belli değil. Boyner'in, adımını attığın anda elinde deneme parfümlerle yüzü sana çevrilen satış elemanlarıyla dolu, kozmetik bölümünde bile bunun olması yazık.

~~

Hi!

These manicures are called gradient dotticures. I began to see them recently. Did you know them? I think they are a continuation of the gradient craze of last year. They don't show it but making this manicure is so much fun! You'll surely see some more in the future.

I bought these Zoya polishes for this manicure. I think gradients look better with creme polishes. And the funny thing is, I have tons of blue polishes but so few of them are cremes. I found so few to buy also. Nail polish companies focus on certain types of polish for certain colours. For instance, finding a glitter burgundy is as hard as finding a creme blue polish. Can you believe these are the only three creme blue polishes Zoya Turkey have? Unbelievable.

Inventory:
Zoya Anchor - base coat
Seche Vite - top coat
Essie Sand Tropez - two coats
Zoya Blu, Robyn and Sailor - dots

Wednesday, September 3, 2014

Blue Waves


Herkese merhaba,

İlk akrilik boya denemem! Nasıl olmuş? Yapması düşündüğüm kadar kolay değilmiş ama bu çizgileri oje ile çizmeye çalışmanın yanından bile geçmez. Daha yolun başındayım ama heyecenlı ve eğlenceli bir yol olacak. Akrilik tutorial'ları, ben geliyorum! :)

~~

Hi!

My first acrylic try! What do you think? It is not as easy as I thought it would be. Then again, it is also nowhere near how much I would struggle to draw these lines with nail polish. I am at the beginning of the exciting and fun journey. Here I come, acrylic nail art tutorials! :)

Inventory:
Zoya Anchor - base coat
Seche Vite - top coat
Inglot 970 - two coats
ChinJoo artist acrylics - A044