Pages

Monday, September 15, 2014

Gradient Dotticure



Selam!

Gradient dotticure denilen bu manikürler, ya yeni çıkmaya başladı ya da ben yeni denk geliyorum. Siz hiç karşılaştınız mı? Geçen seneki gradient sevdasının bir devamı sanırım. Görünüşünden anlaşılmıyor ama yapması o kadar eğlenceli ki! Gelecekte farklı renkli versiyonlarını burada kesin göreceksiniz.

Kullandığım üç Zoya ojeyi bu manikür için aldım. Bence böyle bir rengin tonları kullanılan manikürler krem ojelerle daha güzel oluyor. Ve ne komik ki, elimde tonlarca mavi tonlu oje olmasına rağmen krem olanı çok az. Piyasada da çok az. Oje firmaları belirli renklerde belli tarz ojelere odaklanıyorlar. Mesela simli, pullu bordo oje bulmak ne kadar zorsa krem, sade mavi oje bulmak da o kadar zor. Zoya Türkiye'de bu üç oje dışında krem mavi oje yok. İnanılır gibi değil.

Geçen gün bu manikürün altındaki Essie ojeyi aldığım Boyner mağazasına gittim. Essie standı bir köşeye atılmış, tüm ojeleri karmakarışık, etrafı boyanmış halde duruyordu. Zaten ojeler de beklemekten ayrışmaya başlamıştı. Benzer bir durum Zoya oje aldığım eczanede de başıma gelmişti. Zaten eczanelerdeki Orly standlarının durumunu söylememe bile gerek yok. Sattığı ürüne bile saygısı olmayan mağazalardan ne bekleyebiliriz bilmiyorum. Oje satışlarının bu mağazalar için çok küçük bir gelir bıraktığını, ana ürünlerinin yanınıda destekleyici olarak tuttuklarını anlıyorum ama tanesi 20-30 TL arası olan ojelerin de standart markalar olmadığını fark etmeleri gerekiyor. Ara sıra o ojeleri çalkalamak bile görüntülerini düzelteceği için bu ürünlerin satışını etkileyecektir.

İşte bu yüzden ojelerimi internetten alıyorum. Bu ürünleri getiren firmalar, hiç değilse ürünlerine saygı gösteriyorlar. Son olarak Zoya Türkiye'den gelen paket bile bunu anlamak için yeterli - ojelerin konduğu kutunun on katı büyüklüğünde, içi köpük dolu bir kutu. Kozmetik Site'de benzer şekilde yolluyor. Bir Flormar mağazasına gittiğinizde ürünleri nasıl da düzgün ve düzenli görünüyorlar. Ürün sahibi firmalar, ürünlerine saygılılar - ara firmalara kalırsa ürününün başına ne geleceği belli değil. Boyner'in, adımını attığın anda elinde deneme parfümlerle yüzü sana çevrilen satış elemanlarıyla dolu, kozmetik bölümünde bile bunun olması yazık.

~~

Hi!

These manicures are called gradient dotticures. I began to see them recently. Did you know them? I think they are a continuation of the gradient craze of last year. They don't show it but making this manicure is so much fun! You'll surely see some more in the future.

I bought these Zoya polishes for this manicure. I think gradients look better with creme polishes. And the funny thing is, I have tons of blue polishes but so few of them are cremes. I found so few to buy also. Nail polish companies focus on certain types of polish for certain colours. For instance, finding a glitter burgundy is as hard as finding a creme blue polish. Can you believe these are the only three creme blue polishes Zoya Turkey have? Unbelievable.

Inventory:
Zoya Anchor - base coat
Seche Vite - top coat
Essie Sand Tropez - two coats
Zoya Blu, Robyn and Sailor - dots

2 comments:

Esra said...

krem mavi renk çok bol ya. neden öyle düşündün ki? flormar wetlook serisinde vardı, yeni çıkan beauty toys'da da var. rimmel ojelerde de krem, bebek mavileri var. sonracıımaaa golden rose color expert'te de var. ha dersen high end ojelerden bahsediyorum. orasını bilemicem :) ama CG ve Essie'de de olduğunu hatırlıyorum :)
Bu arada gradient dotticure bayadır var ama ben de hiç kalkıp denemedim :) seninkiler kusursuz olmuş!

Aslı said...

Belki de bana öyle geliyor ama firmalar krem mavi ojelerde ya bebek mavisi/açık tonlar, ya turkuaz tonları ya da koyu lacivert çalışıyorlar sanki. Kalanları illa ki cam kırıklı, simli, ışıltılı, jelimsi vs oluyor. Bahsettiğin serilere bir bakacağım, belki de aradığım renkler orada :)
Gradient dotticure tavsiye ederim. Bir manikürü yaparken bu kadar eğlendiğimi hatırlamıyorum :)